Zanim napiszesz przeczytaj !!!!!
Zanim cokolwiek zaczniemy robic, to przyjrzyjmy sie kodekom zainstalowanym w komputerze. Pamietajmy, 90 % problemow wyniklych podczas zmiany formatow, kompresji, dekompresji, ciecia, itp... to zle dobranie kodeki. I aby wiecej na forum nie podawac jaki zestaw jest potrzebny podajemy podstawowy zestaw kodekow.
XviD - pobierz
Wersja najnowsza stabilna
(nie beta). Zanim zainstalujesz usun starsza wersje.
DivX Pro - pobierz
Najlepiej 5.2.1wersja platna, bez rejestracji dziala 6 miesiecy
FFDESHow - pobierz
Zestaw filtrow
AC-3 - pobierz
Plugin do dzwieku
Real Alternative - pobierz
Kodek dla filmu RMVB
Przed instalacja w/w kodekow odinstaluj wszystkie inne kodeki i kodek packi z komputera. Jesli dalej masz problem pisz.

Obecny czas: Pią Wrz 10, 2010 2:51 pm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
 Zmiana formatu z WMV na AVI/MPEG/MOV bez kompresji (?!) 
Autor Wiadomość
Starszy Marynarz
Starszy Marynarz

Dołączenie: Pon Maj 18, 2009 4:07 pm
Post Zmiana formatu z WMV na AVI/MPEG/MOV bez kompresji (?!)
Witam
Czy jest taka możliwość aby przekonwertować plik video z wmv na avi albo mpeg/mov bez konwersji , zmieniając jedynie rozszerzenie ? Chodzi mi o to żeby nie tracić na jakości filmu, poniweaż film który mam, jest nakręcony telefonem komórkowym i przy próbie konwersji programem "STOIK Video Converter 2" z wmv na avi ,to nie dość ze jakość jest tragiczna, to jeszcze z 6 mb zrobiło się prawie 850mb...
Czy może jakimś innym programem uzyskam lepsze efekty ? Albo też rozważałem programem Camtasia nagrać obraz, ale potem osobno dźwięk dodawać, który już mam ładnie zmontowany z filmem, to za dużo roboty..

Film muszę wysłać na konkurs, i niestety w regulaminie nie było uwzględnionego formatu WMV .. (napisałem do nich czy mimo to mogę taki format pliku do nich wysłac, i czekam na odpowiedź) .

W regulaminie konkursu napisali tak:
"Zgłoszenia muszą być dostarczone w formie elektronicznej (typy plikówAVI, MPEG, RMVB, MOV, flash FLV, SWF, płyty Video-CD, DVD-Video, etc. zwyłączeniem BluRay i HD DVD)."

konkurs jest do dzisiaj więc prosiłbym o możliwie szybką odpowiedź :D

Z góry dziękuję za wszelaką pomoc.

Pozdrawiam

Więc jeżeli ktoś ma jakiś pomysł

Pon Maj 18, 2009 4:23 pm
Profil E-mail
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Sponsor Serwisu

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość